Salvar vidas, salvar derechos: Open Arms

El passat 8 d’abril, a la capella del CMU Ramon Llull, es va desenvolupar un col·loqui amb Òscar Camps, fundador de la ONG Open Arms i  Jaime Rodrigo de Larrucea, advocat maritimista, sobre el drama migratori que s’està vivint a la mar Mediterrània a temps d’ara.

DSC_0346

En un primer moment, va prendre la paraula Òscar Camps, qui va explicar els orígens i motivacions que els van dur, a ell i “quatre frikis més de Badalona”, a embarcar-se dins l’Open Arms per treballar dia a dia en el rescat de persones immigrants que naufraguen a la mar Mediterrània mentre fugen de les guerres del seu país i cerquen una vida millor a Europa.

Acompanyat d’un video d’una de les tantes missions de rescat que ha realitzat el vaixell d’Open Arms, Òscar explicava en quines condicions físiques i psíquiques es troben aquestes persones que naufraguen i, també, com són els 15 dies dins d’un vaixell de rescat. A més a més, exposava els riscos que suposa viatjar amb 500 persones en un vaixell no gaire gran així com la difícil tasca de mantenir-les a totes en condicions dignes.

Posteriorment, Jaime Rodrigo de Larrucea ens va posar al dia de les legislacions  marítimes actuals i dels motius que han dut al Govern d’Espanya a retenir el vaixell Open Arms al port de Barcelona, sabent que estan morint milers de persones al mar que els governs europeus han decidit no rescatar. El manteniment d’un horitzó de dignitat està a hores d’ara en les mans d’ONGs com Open Arms, tot i que amb les dificultats assenyalades.

De la mateixa manera que s’ha fet en altres ocasions, els col·legials vam tenir l’oportunitat de poder plantejar una sèrie de preguntes sobre aquest drama humanitari que Europa ha decidit ignorar amb una frivolitat despietada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s