De pel·lícula “Les Perseides”

Els col·legis majors Penyafort-Montserrat-Llull han decidit donar suport a l’’equip de filmació de la pel·lícula LES PERSEIDES, on està integrada l’antiga col·legial del CMU Ramon Llull, Betma Janer. La Betma, que va viure dos anys al col·legi, va emprendre, juntament amb altres cinc estudiants de la Universitat Pompeu Fabra -Ginebra Alfonso, Alberto Dexeus, Maria Colomer, Ànnia Gabarró i Arnau Romaní-­ un Projecte Final de Grau una mica especial: la creació, des de zero, d’una pel·lícula. El títol és LES PERSEIDES¸ i narra un fragment de l’estiu de la Mar, una adolescent barcelonina de 12 anys, just després de la separació dels seus pares. És precisament son pare, el David, amb qui haurà de passar la primera quinzena d’agost a un poble entre l’Ebre i els Monegros, molt allunyat de tot el que ella coneix. Allà descobrirà una sèrie d’històries vinculades al passat familiar i a la Història recent.

D’una manera molt curiosa, la pel·lícula està vinculada amb la història del CMU Ramon Llull, ja que les localitzacions es troben a Escatrón, el poble d’on és la nostra estimada Elena, del bar.

És precisament l’espai el que va inspirar a l’equip a començar a escriure la història, de manera que el seu tractament va de la mà amb aquesta. Els Monegros, sempre associat a la èpica i el western, aquí és tractat d’una manera intimista i propera. D’una altra banda, el contrast entre el verd de la vegetació propera al riu Ebre i els tons càlids del desert fan que la pel·lícula vagi d’allò bucòlic a l’aridesa, acompanyant la protagonista a través d’un espectre ampli d’emocions.

A més, en entrar el poble, el primer que veiem són dues centrals termoelèctriques, la vella, en desús, i la nova, ambdues molt grans, molt grosses i imponents, que a tots els autors del projecte els va fascinar des del primer moment. En aquest ambient de les coses noves i les velles viu tot el poble, beneficiari del creixement demogràfic d’interior dels anys 60, però víctima d’aquest mateix en les darreres dècades del segle XX. I és precisament aquí on entra la mirada generacional del projecte: per a la protagonista, la lectura de les claus presents a l’espai no és historiogràfica ni política, sinó que pren les dimensions d’una aventura pintada sobre el buit. Així, es posa de manifest la tesi del projecte, que té a veure amb la mirada cap a la Història com si es tractés d’una ficció i les ressonàncies que això genera dins la nostra quotidianitat.

Destacar, per últim, el treball amb els actors tant professionals com amateurs o no-actors. Els integrants del projecte van desenvolupar una sèrie de tallers al centre de temps lliure del poble per tal de trobar els qui serien personatges al film, i que es contraposarien al actors que interpreten la Mar i el seu pare -la Nora Sala-Patau i l’Eduard Buch-. Això es deu a la voluntat de representar acuradament la parla local en una pel·lícula que, d’altra banda, és bilingüe.

El film es comença a rodar avui al poble, així doncs, els desitgem molta sort amb aquesta aventura i esperem que poguem veure el resultat properament.

Podeu seguir totes les novetats al seu facebook:

 

I instagram:

www.instagram.com/perseidesfilm

Les perseides.jpg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s