Barcelona, Ferita Aperta

c6

El passat dilluns ens vam dirigir a la sala del projector per mirar el documental “Barcelona: ferita aperta”. L’activitat va comptar amb la presencia de Monica Uriel, autora del documental i reconeguda periodista.

1358934122_0

El tema central que tracta el reportatge, són els bombardejos que va dur a terme l’aviació fascista italiana a la ciutat de Barcelona. A través de fonts audiovisuals i la opinió d’ experts de diversos àmbits (historiadors, advocats, etc) explica d’una manera molt completa la situació que a la que va estar sotmesa la ciutat comtal durant els tres dies que es van efectuar els bombardejos.També trobem el testimoni de la filla d’un pilot bombarder i  el fill d’un home que va morir en el bombardeig. Al final del documental aquests dos es reuneixen a Barcelona, i comparteixen la seva vivencia personal i la opinió que tenen actualment sobre aquest tema.

En acabar el documental, els col·legials vam tenir la oportunitat de consultar a la mateixa autora del documental els dubtes que ens havien sorgit, i compartir la nostra opinió.

ASDasdEl documental ens ha permés adonar-nos que 75 anys després d’aquest succés, encara hi ha governs que neguen la realitat, existeixen causes judicials obertes i no hem estat capaços de reconéixer la propia culpa ni capaços de perdonar. Aquest, és un capítol de la nostra història que encara no hem sabut tancar i arxivar, i que encara resta com una ferida oberta, esperant ser curada.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s