El jardinero fiel

El_jardinero_fiel-832678055-large

El passat dilluns vam veure “ El Jardinero fiel”, pel·lícula britànica dirigida per Fernando Meirelles i protagonitzada per Ralph Fiennes i Rachel Weisz.

La pel·lícula explica la historia de Justin Quayle (Ralph Fiennes), un diplomàtic britànic que treballa a Kenia i la seva dona Tessa (Rachel Weisz), una activista que lluita per la defensa dels drets humans. Un dia Tesa, és trobada morta amb un home sospitós del ser el seu amant. Quayle comença a investigar l’assasinat, descobreix que la seva dona havia estat víctima de una conspiració, ja que havia descobert tota una xarxa de proves il·legals de fàrmacs amb el suport del govern kenià i de la ambaixada britànica.

Aquesta pel·lícula pretén denunciar la realitat que viu el continent africà actualment, i la doble ética que caracteritza la indústria farmacéutica, ja que algunes d’ aquestes empreses anteposen obtenir el màxim de guanys possibles al benefici col·lectiu.

fb19eea4ba9b135d80020c04606b77f4

En acabar la pel·lícula, vam compartir les impressions que ens havia provocat i els aspectes sobre els que ens havia fet reflexionar, en un debat a càrrec de Xavi Cava. Durant el col·loqui, es van plantejar diverses qüestions de caràcter étic: utilitzaríem uns medicaments que han estat provats de manera il·legal?, és la indústria farmacéutica capaç de posar en perill la salut de les persones per estalviar diners?, si la investigació médica fos pública evitaríem aquests problem?… Totes aquestes qüestions ens van fer reflexionar i veure les diferents perspectives i punts de vista sobre aquest tema.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s