El futur de la medicina es troba en les impressores 3D?

A l’any 2009 es va crear la primera impressora 3D capaç de reproduir un objecte de petita mesura en tres dimensions. Aquest fet ha provocat una gran expectació i revolució en el món de la tecnologia que avui en dia aquestes impressores han experimentat en el camp de la ciència biomèdica. Per aquest motiu, actualment, ja s’han fabricat en forma d’experiment òrgans humans.

SONY DSC

A la conferència que es va dur a terme ahir a la nit al Col·legi Major Ramon Llull sobre aquestes noves màquines es va explicar que, tot i que el funcionament d’aquests artificis encara és bastant pausat i durador, són fàcils d’utilitzar i el seu cost és molt barat. Per això, i gràcies a investigacions biomèdiques, ja s’han experimentat reproduccions d’òrgans humans amb aquests mecanismes, ja que utilitzant el material correcte existeix una biocompatibilitat. Per tant, segons explicaven els conferenciants, les impressores 3D poden ser el futur de la medicina en el camp dels trasplants. Així doncs, en un futur no es dependrà tant de les donacions orgàniques de les persones solidàries, sinó que totes les deficiències se podran solucionar amb la impressió de l’òrgan que s’ha de trasplantar. Però aquest mecanisme, tot i ser biocompatible, segueix tenint el risc de que el cos de la persona refusi el trasplantament, encara que el percentatge de probabilitat de rebuig no és molt alt.

Un altre aspecte a tenir en compte sobre les impressores 3D és el preu que costa fer una impressió d’un objecte. Segons els experts, el cost és molt barat si el comparem amb el cost de producció d’un fàbrica. Per tant, aquest nou mecanisme té un altre punt a favor. Però el fet que la impressora hagi d’estar connectada a electricitat durant tot el procés de creació fa que el cost d’electricitat sigui superior al cost de producció. Per tant, en un context global, el cost total de producció d’un objecte no és barat sinó que es troba en el mateix percentatge que el cost que assumeix una fàbrica comuna.

          SONY DSC  SONY DSC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s