Una “Tuna”, un trombó i un concert al Col·legi Major

El passat dilluns, 27 d’octubre, es va dur a terme un concert molt especial a la capella del Col·legi Major Ramon Llull. Els col·legials i tota la gent que va voler va poder gaudir d’un concert en directe de la Camerata Universitària Amadeu Vives.

Aquesta agrupació va oferir un tipus de concert alternatiu al que estem acostumats avui en dia. No va ser un concert ni de música rock-pop ni de música clàssica, sinó que va ser un concert de la típica música que toca l’estudiantina (en castellà la Tuna). Per aquest motiu, segons va explicar el presentador, l’agrupació s’havia posat aquest nom Camerata Universitària, per fer honor a la música que tocaven antigament els estudiants per guanyar diners i poder-se pagar els estudis. Dues de les cançons més famoses i conegudes van ser Amparito Roca i Clavelitos, que aquesta darrera va fer que tot el públic es posés a cantar.

https://www.youtube.com/watch?v=VWQxe9Y_YL0

El grup estava format per uns vint músics i dos cantants, els quals els dirigia un director. Però, a més, comptaven amb un presentador que va explicar la història de la Camerata i com va sorgir. Així doncs, fa 8 anys que uns quants integrants de La Asociación de Veteranos de las Tunas de la Universidad de Barcelona es reunien per discutir sobre temes importants de la societat. Però aquestes reunions, tal i com va explicar, no acabaven sense que hi hagués un poc de música. D’aquesta manera va sorgir la Camerata Universitària, que es va posar el nom d’Amadeu Vives per homenatjar al gran compositor català d’esperit bohemi mancat dels medis més elementals.

            1011975_832799580098651_4349302540086123725_nSONY DSC

Tot el públic va poder gaudir d’un gran concert i d’un gran espectacle, augmentant així la seva cultura musical entre rialles i diversió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s