Festa i tradició: Les Verges

El cap de setmana passat, concretament el divendres 17 d’octubre, pel matí ja es començava a notar un ambient estrany dins el col·legi major. Quasi tothom quan es va despertar li va venir al cap la idea de festa i bauxa, quina cosa més rara en aquesta residència… Però el que s’estava preparant era la festivitat de Les Verges.

Com que aquesta festa no és coneguda a Catalunya, he d’explicar que aquesta celebració prové de Mallorca. Consisteix en una festa en honor a les al·lotes que encara no han perdut la virginitat. Així doncs, a Mallorca es fa un menjar típic només per aquest dia, que no és dia 17 sinó dia 21 però ho vam voler celebrar el cap de setmana per no interferir en els estudis. Aquesta delícia mallorquina pel paladar són els bunyols. A més, tradicionalment, els homes cantaven cançons a les dones intentant aconseguir-ne alguna. Tot i això, he d’exposar que aquesta festa va ser transportada al Ramon Llull fa molt temps a causa de la quantitat de mallorquins que hem passat per aquí i que necessitam sentir-nos com a casa.

10403881_10203821160866960_7594461049946251970_o

Una vegada explicat l’origen de la festa, podem continuar amb el transcurs del dia. Al vespre, tots els estudiants varem anar a sopar el més prest possible, ja que a les 9:30 havíem de ser al hall ben mudats i elegants, com si anàssim a una gala. Així que a l’hora acordada (o una estoneta més tard) tots vam ser als sofàs encara que després vam sortir davant la façana de la residència. Allà ens vam dividir en dos grups, nois contra noies, i vam formar part d’una espècie de batalla campal però envers d’empunyar espases cantàvem cançons. Per cert, cançons molt boniques i amb molt de sentiment. Cal dir abans que de forma amb la qual anàvem baixant ens aferraven una etiqueta amb la meitat d’un nom compost. Així doncs, després del combat verbal cadascú havia de cercar la part de la paraula composta que li feia falta, formant així parelles. Amb aquesta parella havies de passar el vespre i divertir-te, cosa que aquí sempre feim! Però, a més, els nois posseïen tres clavells per hom, els quals els havien de repartir a les al·lotes que volguessin (sense imposar pressió per part de les noies). Després de tota la “tradició”, vam continuar la festa a la discoteca Bikini, tornant a una rutina més normal. Tot i així, va ser una gran nit, una nit per recordar.

                  10731054_10205054182493150_2559342257472804964_n

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s